Advertenties

Dawn of the Planet of the Apes Film

Er is een vervolg op Rise of the Planet of the Apes in het verschiet, het is officieel! De eerste film maakte een flinke winst: een brutowinst van 481 miljoen dollar op een productiebudget van 93 miljoen dollar. Je kan dus wel begrijpen waarom 20th Century Fox staat te popelen om Rise of the Planet of the Apes 2 te ontwikkelen. Ze hebben daadwerkelijk al een release datum: 23 mei 2014. De officiƫle titel van het vervolg is Dawn of the Planet of the Apes.

Dawn of the Planet of the Apes Trailer

Regisseur Rupert Wyatt, die aan het hoofd stond van de eerste film, keert terug. Ook acteur Serkis die de rol speelde van de geniale aap Caesar keert terug (ze gebruikten motion capture).

De verhaallijn werd nog niet onthuld. Maar toen Rupert Wyatt werd gevraagd naar een vervolg in 2011 gaf hij het volgende antwoord:

“Je zou dit verhaal weer kunnen beginnen acht jaar na de vorige gebeurtenissen, de volgende generatie van de apen, die afkomstig zijn van onze protagonisten, gaan misschien een conflict aan met mensen en tonen echte angst, op dezelfde manier als jonge soldaten vrees tonen op dit moment. Of hoe apen steden overnemen en omgaan met de menselijke omgeving en gedwongen worden deel te nemen aan interactie met de dingen die deel uitmaken van onze cultuur en het begrip en evolutie die daaruit voortvloeit. Spionnen in dienst van de apen, het werken tegen de mens en misschien de mens met een ondergronds bestaan, want dat is een manier waarop ze het virus kunnen vermijden. Wanneer ze bovengronds komen dragen ze gasmaskers en dat is misschien wat ze onmenselijk maakt.”

Regisseur Rupert Wyatt

De trailer van de eerste film:

Heb jij misschien een idee voor de verhaallijn van Dawn of the Planet of the Apes? Deel je gedachten onderstaand.

Hoe dan ook, blijf op de hoogte via ons over meer details over de Dawn of the Planet of the Apes film.
:)