Advertenties

Dr Easy – Dat is geweldig!

Weer een geweldige science-fiction kortfilm. De titel is Dr Easy en is gemaakt door het Britse muziekvideo team Shynola, het is hun eerste kortfilm:


DR. EASY
Verhaallijn:
“In de hoofdrol Tom Hollander naast Dr Easy, een medische robot ingesproken door Geraldine James, het verhaal is een bewerking van een roman door Matthew De Abaitua’s The Red Men, tegen de achtergrond van een doordringende en Orwelliaanse visie van de hedendaagse samenleving: bewaking, automatisering, biotechnologie, en de gevolgen daarvan voor onze menselijkheid.
Michael (Tom Hollander) is een gebroken man met een pistool, omringd door gewapende politie. Een robot met een medische graad wordt gestuurd – maar kan het hem redden?”

De kortfilm Dr Easy is geschreven en geregisseerd door Jason Groves, Chris Harding en Richard Kenworthy (Shynola). Het is eigenlijk een proloog voor een geplande grotere bewerking van ‘The Red Men’.

Op de één of andere manier voel ik me verdrietig voor deze arme robot … Geweldige kortfilm, nietwaar?

“Dat is Geweldig!” is onze speciale bijdrage waarin we soms proberen wat interessante dingen proberen te belichten die we hier en daar gevonden hebben.
:)