Advertenties

Earthseed Film

Earthseed filmParamount heeft het groene licht gegeven voor een bewerking van Earthseed, de sci-fi jong volwassenen roman uit 1983 door Pamela Sargent. Het verhaal van Earthseed focust op een groep tieners aanboord van een ruimteschip, zij zijn de laatste hoop op een nieuwe start voor de mensheid. Melissa Rosenberg (achter de Twilight film vervolg reeks) is verbonden als producent aan het project en ze zal ook een script schrijven. Er is nog geen officiƫle verschijningsdatum.

Earthseed Trailer

Enkele woordjes van Melissa Rosenberg over Earthseed:

“Het gaat echt over het debat van natuur tegen opvoeding, wat is onlosmakelijk menselijk en wat maakt (geen) deel uit van iemands opvoeding. Er zit een element van het Lord of the Flies element in de film. Het gaat over een jonge vrouw die start als iemand die tevreden is om alles volgens de regels te doen maar zich achteraf realiseert dat de regels kunnen gebroken worden. Ze stapt dan naar voor als een leider. In werkelijkheid gaat het over iemands macht en het aanvaarden van iemands eigen sterkte en individualiteit.”

Script schrijver

Verhaallijn:
“Earthseed is gesitueerd in een toekomst waar de mensen een project starten met de naam Ship om DNA van de aarde in de ruimte te brengen om een nieuwe planeet te vinden voor vestiging. Gedurende de vlucht wordt er een groep tieners geboren zonder traditioneel ouderlijk toezicht. Er wordt hen een gesimuleerd aardse omgeving voorgeschoteld, Hollow genaamd. Hun overlevingsmogelijkheden worden getest. Sommige van de kinderen splitsen zich af, spanning groeit tussen de groepen en belangrijke revelaties vinden plaats en leiden tot gevechten.”

Earthseed is eigenlijk de eerste in een trilogie door Pamela Sargent met Farseed (2007) en Seed Seeker (2010) als afronding van de serie. Er is dus hoop voor een vervolgreeks als de Earthseed film een succes wordt.

Hoe dan ook, blijf op de hoogte bij ons voor meer details over de film Earthseed!
;-)