Advertenties

High Rise Film

High Rise FilmDe science-fiction roman van J.G. Ballard uit 1975, High Rise, zal bewerkt worden in een film. De Canadeze cineast Vincenzo Natali (die ons Cube, Cypher and Splice bracht) heeft het plan om dit dystopisch verhaal naar het grote scherm te brengen. Er is nog een officiële verschijningsdatum voorzien maar IMDb voorziet een datum in 2012.

High Rise Trailer

MTV heeft een beetje geleden gesproken met Vincenzo Natali over de film High Rise:


“Ik bezit een bewerking van de J.G. Ballard roman genaamd ‘High Rise’ die ik wanhopig wil verfilmen. Het gaat over een gebouw zo groot dat het bijna een verticaal geintegreerde samenleving is. Het verhaal gaat over de gebeurtenissen die plaats vinden wanneer die gemeenschap instort. Ik zie het als een socialle rampen film. Het is echt leuk en gek.”

Regisseur Vincenzo Natali


Verhaallijn:
“In het midden van een uitgestrekte oceaan staat de Elysium Tower, ‘een glinsterende verticale stad, een toevluchtsoord voor uitdagende tijden’.
Aangedreven door de zon en de aarde, ontworpen door de grootste architectonische ziener van het nieuwe millennium, is Elysium een onafhankelijke wereld. Een wereld van handel, de keuken en entertainment, met restaurants, zwembaden, bibliotheken, bioscopen, zelfs een research ziekenhuis. Het is niet alleen het grootste en technologisch meest geavanceerde werk van moderne architectuur, maar ook één dat ’s werelds hoogste aspiraties belichaamt.
Dr Robert Laing, een nieuweling, vestigt zich in en past zich aan zijn afgesloten leven aan. Maar het duurt niet lang voor hij zich bewust wordt van iets verontrustend in het gebouw. In een escalerende sfeer van onrust verspreiden de bewoners zich in volksgroepen. Laing horloges kijkt in afschuw hoe de mythe van een utopische samenleving wordt verbrijzeld. ”

Hier vindt je een voorsmaak poster van High Rise:

Blijf op de hoogte van meer details over de film High Rise.
:)