Advertenties

Hot Wheels Film

Hot Wheels FilmHet ziet er naar uit dat een Hot Wheels film in de maak is! Legendary Pictures (een nauw betrokken handelspartner van Warner Bros) is inderdaad in onderhandeling tot het kopen van de filmrechten voor Mattel’s Hot Wheels, de populaire gegoten model voertuigen. Volgens Variety zou de live-actie film eerder een groot publiek beogen en niet zo zeer enkel kinderen: het is het plan is om te proberen een soort van Fast and Furious gekte op gang te brengen. Er is nog geen regisseur noch scenarist voor het project.

Hot Wheels Trailer

Hier is een reclamefilmpje uit 1968 voor Hot Wheels:


HOT WHEELS
Verhaallijn:
“Een film gebaseerd op Hot Wheels, de populaire gegoten model wagens van Mattel. Het zal geen kinderfilm zijn: het is het plan om een film op het scherp van de snede te maken die de vergelijking met The Fast and the Furious kan doorstaan.”

Ik versta een beetje dat Legendary Pictures eerder verkiest om een film te ontwikkelen gebaseerd op een bestaand speelgoed artikel dan om een nagelnieuw concept te bedenken: het is makkelijker om te verkopen aan investeerders en is minder risico gevoelig. Echter moet er een goed verhaal bedacht worden en mag er niet te overmatig op CGI effecten vertrouwd worden. Men moet in het achterhoofd houden dat de Speed Racer film slech presteerde alhoewel dat hij gebaseerd was op een stevige ondergrond…

Hoe dan ook, meer informatie over de Hot Wheels film volgt zogauw nieuwe details verschijnen.
:)