Advertenties

Pinocchio Film

Guillermo del Toro en Mark Gustafson zijn op weg om de regie van Pinocchio op zich te nemen, een stop-motion animatie film gebaseerd op het klassieke verhaal van Carlo Collodi. Matthew Robbins is verantwoordelijk voor het scenario. Filmen moet beginnen in 2013. Een release voor 2014 staat in het verschiet.

Pinocchio trailer

Bekijk even het kunstwerk dat vervaardigd werd voor deze film:

(Klik op een foto voor een vergroting.)

Plot:
“De houten pop Pinocchio gaat op een reeks van buitengewone en opwindende avonturen die zullen bewijzen dat zowel hij en zijn liefde voor zijn vader onverwoestbaar zijn.”

Enkele woordjes van regisseur Guillermo del Toro over zijn benadering op Pinocchio:

“Er moet duisternis te vinden zijn in elk sprookje of kinderverhaal. Dat is iets wat de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Walt Disney begrepen. We hebben de neiging om iets Disney-achtig te noemen maar veel mensen vergeten hoe krachtig verstorend de beste geanimeerde Disney films zijn met inbegrip van die kinderen die worden omgevormd in ezels in Pinocchio. Wat we proberen te doen is het presenteren van een Pinocchio die trouwer is aan die van de oorspronkelijke auteur Carlo Collodi. Het is surrealistischer en iets donkerder dan wat ooit eerder hebben gezien. “

Regisseur Guillermo del Toro

Een donkere versie van het klassieke kindersprookje? Een stop motion animatiefilm in een regie van Guillermo del Toro? Het hele project in 3D? Dat klinkt als een winner in mijn oren! Laat ons hopen dat Del Toro gauw van start zal gaan met het filmen van deze film!

Meer informatie over de film Pinocchio volgt zogauw er meer details opduiken.
:)
1