Advertenties

Steven Spielberg Robopocalypse

Robopocalypse FilmSteven Spielberg sprak over zijn volgende project, Robopocalypse, een epische post-apocalyptische techno thriller film die het lot van de mensheid na een robot opstand verkent:

Robopocalypse Trailer

“Ik ga waarschijnlijk in september een science fiction maken met de naam ‘Robopocalypse’ gebaseerd op het boek van Daniel Wilson. Het is een waarschuwend verhaal over oorlog tussen mensen en robots. Het is een film voor de grote massa, een grote actie popcorn film met een boodschap.”

Regisseur Steven Spielberg

De film is gebaseerd op een roman met de zelfde naam geschreven door Daniel H. Wilson. Hier is de boekbeschrijving van Amazon:

Ze zijn in je huis. Ze zijn in je auto. Ze zijn in de lucht… Nu komen ze je halen.

In de nabije toekomst, op een moment dat niemand het zal merken zal al de schitterende technologie die onze wereld doet draaien zich verenigen en zich tegen ons keren. Onder de vorm van een verlegen jonge mens, een kinderlijke maar enorm krachtige kunstmatige intelligentie vorm bekend als Archos verschijnt hij online en neemt hij de controle over het wereldwijde netwerk van machines die alles regelen van vervoer tot nutsbedrijven, defensie en communicatie In de maanden voorafgaand aan deze gebeurtenis zijn sporadisch foutjes opgemerkt door een handvol niet met elkaar in verbinding staande mensen – een alleenstaande moeder ontdaan door de dreigende invloed van het “slimme” speelgoed van haar dochter, een eenzame Japanse vrijgezel die het slachtoffer is van zijn huishoudelijke robot metgezel, een geïsoleerde Amerikaanse soldaat die getuige is van een ‘pacificatie-eenheid’ die gek wordt – maar de meeste zijn zich niet bewust van de groeiende opstand totdat het te laat is.

Wanneer de oorlog van de Robots ontketend wordt — op een moment dat later zero uur zal genoemd worden — zal de mensheid waarschijnlijk verminderd worden in aantal en mogelijk voor de eerste keer verenigd. Robopocalypse is een briljant opgevat, actiegevuld episch verhaal, een verschrikkelijk verhaal met hartverlammende implicaties voor de echte technologie die oms omgeeft en ons vermaakt … en een leuke en boeiende thriller in tegenstelling tot wat er al in de laatste jaren werden geschreven.

De première datum van Robopocalypse is op dit moment voorzien op 3 juli 2013.
:)