Advertenties

The Danish Girl Film

Hier is een eerste officiƫle blik op acteur Eddie Redmayne als Lili Elbe, een transgender vrouw en een van de eerste identificeerbare ontvangers van geslachtsaanpassende chirurgie (in 1930):

(Klik op de foto voor een vergroting.)

Plot:
“GeĆÆnspireerd door het waar gebeurde verhaal van de Deense kunstenaars Einar Wegener en zijn vrouw Gerda, dit teder portret van een huwelijk vraagt: wat doe je als je iemand graag ziet die wil veranderen Het begint met een eenvoudige gunst gevraagd van een man door zijn vrouw op een middag gekoeld door de Baltische wind terwijl beide schilderen in hun studio. Haar portretmodel heeft geannuleerd en zou hij het erg vinden even wat vrouwenschoenen en kousen aan te trekken zodat ze het schilderij op tijd kan afwerken. ‘Natuurlijk’, antwoordt hij. ‘dat is helemaal geen probleem’. Daarmee begint Ć©Ć©n van de meest gepassioneerde en ongewone liefdesverhalen van de twintigste eeuw .”

Eddie Redmayne ziet er echt goed uit in die rol, maar dat was typecasting: hij is geen omvangrijk acteur en het is gemakkelijk om hem eruit te doen zien als een vrouw. Het zou zijn een beetje moeilijker geweest zijn met Sylvester Stallone of Dolph Lundgren.

De film heeft nog geen officiƫle releasedatum.
:)