Advertenties

Trailer van The Fifth Estate, de Wikileaks film

Laten we eens kijken naar de eerste officiële trailer van The Fifth Estate, het nog te verschijnen drama geregisseerd door Bill Condon en in de hoofdrollen Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Dan Stevens, Alicia Vikander en Carice van Houten:


THE FIFTH ESTATE
Verhaallijn:
“Het verhaal begint als WikiLeaks oprichter Julian Assange (Benedict Cumberbatch) en zijn collega Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) een team vormen om de ondergedoken waakhonden te worden van de bevoorrechtem en machtigen. Met een een miniem budget creëren ze een platform waarmee klokkenluiders anoniem geheime gegevens kunnen lekken, zodoende wordt eer een licht geschenen in de donkere schuilhoeken van staatsgeheimen en zakelijke misdaden. Algauw worden brengen ze harde feiten aan het licht dan alle meest wereldwijde legendarische mediaorganisaties gecombineerd. Maar als Assange en Berg toegang krijgen tot de grootste schat van de vertrouwelijke inlichtingen documenten in de Amerikaanse geschiedenis, strijden ze tegen elkaar en het meest bepalende vraagstuk van onze tijd duikt op: wat zijn de kosten voor het houden van geheimen in een vrije samenleving en wat zijn de kosten van het blootstellen ervan?”

Wat denk je van Wikileaks? Zijn ze een stelletje Internet trollen? Of zijn ze een nieuwe soort die werken aan de verbetering van onze samenleving? Misschien allebei? Deel je mening lekken!

De releasedatum van The Fifth Estate is voorzien voor 18 oktober 2013.
:)