Advertenties

Transcendence Filmsamenvatting

Dankzij Warner Bros hier is de officiƫle verhaallijn samenvatting van Transcendence, het aanstaande science-fiction actie drama geregisseerd door Wally Pfister en met in de hoofdrollen Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Morgan Freeman, Cillian Murphy en Kate Mara:

Verhaallijn:
“Dr. Will Caster (Johnny Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie, hij werkt aan het maken van een levende machine die de collectieve intelligentie van alles wat ooit bekend is met het volledige scala van menselijke emoties zal combineren. Zijn hoogst controversiĆ«le experimenten hebben hem beroemd gemaakt, maar ze hebben hem ook tot het voornaamste doel van anti-technologie extremisten gemaakt die alles zullen doen om hem te stoppen. Echter, in hun poging om Will te vernietigen, worden ze per ongeluk de katalysator van zijn succes om een deelnemer te zijn in zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Rebecca Hall) en beste vriend Max Waters (Paul Bettany), beide collega onderzoekers, is de vraag is niet ā€œkunnen zeā€ maar wel… ā€œzouden zeā€. Hun ergste angsten worden gerealiseerd als Will’s dorst naar kennis van een schijnbaar alomtegenwoordige zoektocht naar macht evolueert, en waarvan het einddoel onbekend is. Het enige dat een verschrikkelijke waarheid wordt is dat er geen enkel manier is om hem te stoppen.”

Dat klinkt alsof de verhaallijn rechtstreeks uit de geest van het luddsime komt! Waarom in godsnaam zou de upload van een brein op een kwaad schepsel uitdraaien? Hoe dan ook, ik ben nog steeds ongeduldig om te zien hoe het hele ding er zal uitzien.

De film zal in de filmtheaters verschijnen op 18 april 2014.
:)